Zingen in de Zorg

Mijn Passie voor zingen en muziek in combinatie met het begeleiden van mensen met dementie heeft mij duidelijk gemaakt om meer met mijn zang en muziek te doen. Ik heb de opleiding tot Zorgzanger bij Maartje de Lint afgerond en heb mijn certificaat behaald om als Zorgzanger te mogen werken. Heeft u interesse, of gewoon nieuwsgierig, neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

Individuele Zangsessies

 

De zachte kracht van samen zingen

Samen Zingen blijkt van groot belang te zijn voor mensen met geheugenproblemen of dementie. Het brengt hen verlichting in soms zware tijden. Het geeft hen en hun naasten ontspanning in een lange dag en helpt hen als praten niet meer verbindend is. Veel mensen met dementie bloeien helemaal op, wanneer ze samen met hun naaste zingen.

Vooral in situaties waarin je elkaar niet meer begrijpt, kan samen zingen iemand weer in het hier en nu halen en tot rust brengen. Ook bij afasie, als mensen niet uit hun woorden kunnen komen, werkt zingen wonderbaarlijk. Als vanzelf komen liedteksten terug in het geheugen en zingt iemand volop mee. Vaak is daarna weer een gesprek mogelijk of spreekt men plotseling in volzinnen.

 

Vrijdag 25 september stond er een mooi artikel in het NRC over Zorgzangers

NRC Zorgzangers

 

 

 
Logo Zingen in de Zorg
 

Neem eens een kijkje op de website van Maartje de lint.

zingenindezorg.nl

© Creating movements 2024